TEPA – Sanastokeskus TSK:n termipankki
 Hakusana:
 

Valitse sanastoryhmä tai sanastoryhmät, kirjoita hakusana ja paina Enteriä.


 > Etusivu 
 > Hakuohje 
 > Lukuohje 
 > Sisältö 
 > Pikahakupainike 
 > Aakkostus 
 > Kirjasintyypit ja merkistöt 
 > Palaute 

Tervetuloa TEPA-termipankkiin

TEPA on Sanastokeskus TSK:n kokoama ja ylläpitämä termipankki. Se sisältää erikoisalojen termejä ja määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina. Termipankin rungon muodostaa Sanastokeskuksen oma aineisto, mutta se sisältää myös muita asiantuntijoiden laatimia alakohtaisia sanastoja. TEPA-termipankki on toteutettu Kielikone Oy:n kehittämällä MOT®-sanakirjaohjelmalla.

TEPAn sanastot on yhdistelty sanastoryhmiksi aineiston lähteen perusteella. Valitsemalla sanastoryhmän Kaikki haku tehdään kaikkiin TEPAssa oleviin aineistoihin. Haun voi myös rajoittaa muihin sanastoryhmiin valitsemalla yhden tai useamman sanastoryhmän. Omat sanastoryhmänsä on Sanastokeskus TSK:n omilla sanastoilla (TSK:n sanastot), ruotsalaisen Terminologicentrum TNC:n sanastoilla (TNC:n sanastot), Kotimaisten kielten keskuksen ruotsin kielen osaston sanastoilla (Kotuksen sanastot), Tieteen termipankin aineistolla (Tieteen termipankki) ja Euroopan unionin toimielinten IATE-termipankin aineistolla (IATE) sekä muilla sanastoilla (Muut sanastot).

Sanastokeskus ylläpitää TEPAa maksuttomassa käytössä opetus- ja kulttuuriministeriön tuen turvin. Termipankin uudistustyöhön saatiin opetus- ja kulttuuriministeriön projektitukea vuosina 2006–2007.


Vaihtoehtoiset käyttöliittymät

 TEPA   [kehykset & grafiikka] 
 TEPA2  [ilman kehyksiä ja grafiikkaa] 
[suomeksi]   [på svenska]   [in English]  

Copyright (c) 2005 Kielikone Ltd. Sanastokeskus TSK (26702)
Copyright Sanastokeskus TSK ry