You are here

Nordterm 2019 -tapahtuma 11.-14.6.2019

Terminologia-alan pohjoismainen yhteistyöjärjestö Nordterm järjestää joka toinen vuosi Nordterm-päivät, jotka ovat avoinna kaikille terminologiasta ja sanastotyöstä kiinnostuneille. Nordterm 2019 -tapahtuma järjestetään Kööpenhaminassa 11.–14. kesäkuuta 2019. Tapahtuman teema on terminologian rooli kieliteknologisissa sovelluksissa kuten virtuaaliavustajissa ja konekääntämisessä (tansk. terminologiens rolle i sprogteknologiske applikationer som fx virtuelle assistenter og maskinoversættelse).

Nordterm-päivien ohjelmaan kuuluu perinteiseen tapaan kurssi ja työpaja, seminaari, retki ja juhlapäivällinen sekä Nordterm-yleiskokous. Tapahtuma alkaa tiistaina kurssilla ja työpajalla Sketch Engine -korpusohjelman käytöstä. Nordterm-seminaari on keskiviikosta perjantaihin. Lisäksi keskiviikkoiltana on ohjelmassa retki ja juhlapäivällinen sekä torstaina päivällä Nordterm-yleiskokous. Nordterm-päivien tapahtumapaikkana toimii Kööpenhaminan yliopisto (Emil Holms Kanal 2, bygning 22, 2300 København S).

Nordterm-päiville ilmoittaudutaan tapahtuman verkkosivustolla julkaistulla sähköisellä lomakkeella. Ilmoittautumisaika päättyy pe 12.4.2019. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan osallistumismaksu (1400 DKK), joka kattaa lounaat seminaarin aikana, retken ja juhlapäivällisen.

Euroopan terminologiajärjestö EAFT järjestää Nordterm-tapahtuman jälkeen TERMINTRA II -termipankkityöpajan. Työpaja pidetään perjantaina 14. kesäkuuta klo 12-17. Työpajassa on tarkoitus keskustella kansallisten termipankkien organisoinnista, rahoituksesta, käytöstä ja tekniikasta.