You are here

Nordterm 2019 -tapahtuma 11.-14.6.2019

Terminologia-alan pohjoismainen yhteistyöjärjestö Nordterm järjestää joka toinen vuosi Nordterm-päivät, jotka ovat avoinna kaikille terminologiasta ja sanastotyöstä kiinnostuneille. Nordterm 2019 -tapahtuma järjestettiin Kööpenhaminassa 11.–14. kesäkuuta 2019. Tapahtuman teema oli terminologian rooli kieliteknologisissa sovelluksissa kuten virtuaaliavustajissa ja konekääntämisessä (tansk. terminologiens rolle i sprogteknologiske applikationer som fx virtuelle assistenter og maskinoversættelse).

Nordterm-päivien ohjelmaan kuului perinteiseen tapaan kurssi ja työpaja, seminaari, retki ja juhlapäivällinen sekä Nordterm-yleiskokous. Tapahtuma alkoi tiistaina kurssilla ja työpajalla Sketch Engine -korpusohjelman käytöstä. Nordterm-seminaari oli keskiviikosta perjantaihin. Lisäksi keskiviikkoiltana oli ohjelmassa retki ja juhlapäivällinen sekä torstaina päivällä Nordterm-yleiskokous. Nordterm-päivien tapahtumapaikkana toimi Kööpenhaminan yliopisto.

Nordterm-päivien seminaariesitelmät ovat katsottavissa tapahtuman sivustolla: keskiviikko / torstai / perjantai

Euroopan terminologiajärjestö EAFT järjesti Nordterm-tapahtuman jälkeen TERMINTRA II -termipankkityöpajan. Työpajassa keskusteltiin kansallisten termipankkien organisoinnista, rahoituksesta, käytöstä ja tekniikasta.