You are here

TEPA-termipankkiin lisätty IEC Electropedian termistöä

Sanastokeskuksen TEPA-termipankkiin on lisätty sähkö- ja elektroniikka-alan termistöä. TEPAssa on nyt haettavissa IEC Electropedian kaikki suomea sisältävät termitietueet. Electropedia on sähköalan kansainvälisen standardisointijärjestön IEC:n kaikille avoin termitietokanta.

TEPA-termipankki sisältää sellaiset Electropedian termitietueet, joissa on mukana suomenkielinen termi. Suomen lisäksi termit on TEPAssa esitetty ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja venäjäksi. Määritelmät ja huomautukset ovat englanniksi. TEPAssa julkaistussa aineistossa on reilut 9200 termitietuetta ja lähes 55 000 hakutermiä. Electropedian omassa käyttöliittymässä kieliä on enemmän. Jokaisen TEPAssa julkaistun Electropedian termitietueen lähdetiedoissa on linkki, jota napsauttamalla pääsee katsomaan kyseistä termitietuetta Electropediassa.

TEPAn aineistot on yhdistelty sanastoryhmiksi aineiston tyypin tai lähteen perusteella. Oletusarvoisesti haku tehdään kaikkiin aineistoihin. Haun voi kohdistaa esimerkiksi pelkästään Electropediaan valitsemalla hakusanakentän viereisestä valikosta sanastoryhmän Electropedia.

TEPA-termipankissa on Electropedian lisäyksen myötä yhteensä yli 365 000 termitietuetta. Nyt yhdellä TEPA-haulla saa hakutuloksia entistä useammasta lähteestä yhtenäisessä muodossa!