You are here

Tiivis tietoturvasanasto (TSK 31)

TSK 31Koncis informationssäkerhetsordlista, Compact Vocabulary of Information Security

Tiiviin tietoturvasanaston tavoitteena on helpottaa tietoturvakäsitteistön omaksumista ja käyttöä. Sanastossa määritellään noin 80 tietoturvaan liittyvää keskeistä käsitettä ja esitellään muutamia keskeisiä kotimaisia tietoturva-alan organisaatioita. Käsitteille annetaan suomenkieliset termisuositukset sekä ruotsin- ja englanninkieliset termivastineet. Sanasto soveltuu esimerkiksi tietotekniikan peruskäyttäjille ja heidän kanssaan viestiville sekä tiedottajille, toimittajille ja kääntäjille.

Sanasto laadittiin Sanastokeskus TSK:n vetämässä työryhmässä, johon kuului asiantuntijaedustajat Elisa Oyj:stä, TeliaSonera Finland Oyj:stä, Viestintävirastosta, Finnet-liitto ry:stä, F-Securesta ja liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Tiivis tietoturvasanasto valmistui syksyllä 2004. Sanasto on julkaistu Taloustieto Oy:n kustantamana kirjana, ja sitä voi tilata suoraan kustantajalta. Sanasto on julkaistu myös PDF-tiedostona.

Julkaisija: Sanastokeskus TSK ry, 2004. Kustantaja: Taloustieto Oy. Myynti: Taloustieto Oy. Hinta: 20 euroa. ISBN 951-628-412-4.