You are here

Liity jäseneksi

Sanastokeskus TSK tarjoaa sanasto-, luokitus- ja ontologiatyöhön sekä erikoisalojen termien käyttöön liittyvää tietoa ja asiantuntijapalveluja. Sanastokeskus TSK:n jäseneksi voivat liittyä yksityishenkilöt sekä oikeustoimikelpoiset yhteisöt, jotka tarvitsevat terminologia-alan palveluja tai ovat muuten kiinnostuneita sanastotyöstä ja sen tuloksista. Samalla jäsenet edistävät erikoisalojen sanastotyötä Suomessa sekä tukevat ja kehittävät Sanastokeskuksen toimintaa. Tällä hetkellä Sanastokeskuksella on noin 60 jäsentä — muun muassa käännöstoimistoja, liikelaitoksia, koulutus- ja tutkimussektorin tahoja, aatteellisia yhdistyksiä ja henkilöjäseniä.

Jäsenedut

Sanastokeskuksen jäsen on oikeutettu moniin etuihin. Jäsenet saavat

  • kutsun Sanastokeskuksen jäsentilaisuuksiin, joissa kerrotaan mm. ajankohtaisista asioista sanastotyön alalla
  • jäsenkirjeen 4 kertaa vuodessa
  • Sanastokeskuksen koulutus- ja konsultointipalveluita alennettuun jäsenhintaan
  • mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ja tukemassa Sanastokeskuksen toimintaa mm. osallistumalla jäsenkokouksiin.

Yhteisöjäsenet saavat lisäksi

  • Sanastokeskuksen termipalvelusta maksutta apua termiongelmiin jäsenyysluokkaan perustuvan kiintiön mukaisesti. Termipalvelusta voi kysyä esimerkiksi erityisalojen termien erikielisiä vastineita, niiden oikeellisuutta, lyhenteitä tai käsitteen määritelmiä.
Henkilöjäsenyyteen ei kuulu varsinaista termipalvelukiintiötä. Termipalvelumme pyrkii kuitenkin selvittämään lyhyet kysymykset. Enemmän selvittelyä ja aikaa vievät termikyselyt ovat maksullisia. (Lisätietoja termipalvelusta ja sen hinnoittelusta.) Vuosittain pidetään kaksi sääntömääräistä kokousta, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Lisätietoja Sanastokeskuksen toiminnasta ja kokouksista on myös yhdistyksen säännöissä.

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut määräytyvät jäsenluokan ja liikevaihdon tai talousarvion mukaan. Jäsenmaksut laskutetaan alkuvuodesta. Vuonna 2018 jäsenmaksut ovat seuraavat:

Jäsenluokka Jäsenmaksu Termipalvelukiintiö
yksityishenkilöt 50 euroa ei termipalvelua
aatteelliset yhteisöt 160 euroa 10 vastausta / vuosi
liikevaihto alle 1 milj. euroa 160 euroa 10 vastausta / vuosi
liikevaihto 1—10 milj. euroa 350 euroa 20 vastausta / vuosi
liikevaihto yli 10—100 milj. euroa 700 euroa 40 vastausta / vuosi
liikevaihto yli 100 milj. euroa 1100 euroa 60 vastausta / vuosi

Jäsenyyden hakeminen

Mikäli olet kiinnostunut liittymään Sanastokeskuksen jäseneksi, täytä jäsenyyshakemus ja palauta se Sanastokeskukseen. Yhteisöjäsenyyttä hakevien on liitettävä hakemuksen mukaan selvitys yhteisön toiminnasta ja sisällöstä (esim. toimintakertomus). Lisätietoja jäsenyydestä saat Sanastokeskuksen toimistosta.

Jäseneksi ottamisesta päättää kirjallisen hakemuksen perusteella Sanastokeskuksen hallitus. Jäsenyys on voimassa, kunnes jäsen itse pyytää eroa. Yhdistyksen hallitus voi myös erottaa jäsenen esimerkiksi laiminlyötyjen jäsenmaksujen vuoksi.