IEC Electropedias terminologi tillgänglig i TEPA-termbank

TEPA-termbank har kompletterats med terminologi från el- och elektronikbranschen. Var och en termpost i IEC Electropedia som innehåller finska kan nu hittas i TEPA. Electropedia är en öppen databas som upprätthålls av IEC som är en internationell standardiseringsorganisation inom elektronikbranschen.

Utöver finska är termerna i TEPA även på svenska, engelska, tyska, franska och ryska. Definitionerna och anmärkningarna är på engelska. Materialet i TEPA omfattar drygt 9 200 termposter och nästan 55 000 söktermer. Elektropedias eget användargränssnitt har även flera språk. Var och en termpost som hämtats från Electropedia och som publicerats i TEPA har en länk till ifrågavarande termpost i Electropedia.

Källorna i TEPA är grupperade enligt källans typ eller ursprung. Som standard tillämpas sökningen på alla källor. Sökningen kan begränsas till Electropedia genom att välja Electropedia som terminologigrupp i menyn bredvid sökfältet.

Efter att Electropedia blev tillgänglig i TEPA har termbanken över 365 000 termposter. TEPA ger nu mer sökresultat från allt flera källor i en enhetlig form!